HomeOsebnaŽivljensko zavarovanje

Življenjsko zavarovanje

Zakaj potrebujemo življensko zavarovanje?

Življenjsko zavarovanje je odgovornost vsakega posameznika do svojih najbližjih, saj zavarovalnica v primeru smrti zavarovanca izplača dogovorjeno zavarovalno vsoto in s tem finančno in socialno zaščitimo svoje najbližje in preprečimo finančni zlom ostalih družinskih članov.

Kdaj je primeren čas da se zavarujemo?

Naše življenje je sestavljeno iz različnih življenjskih obdobij. Ključno izmed knjig imenujemo obdobje ustvarjanja. To je čas, ko je večina izmed nas najbolj izpostavljena socialnim rizikom. V normalnih okoliščinah naj bi bilo to nekje med 25. in 55. letom starosti. Takrat večina ustvarja družino, dobi otroke, rešuje stanovanjsko problematiko, najema kredite in podobno. V tem obdobju je običajno tudi povečano število potovanj in povečano tveganje zaradi stresa Predvsem zaradi najema kreditov se izjemno poveča potreba po zaščiti vaših družinskih članov.

Kateri so dejavniki ki vplivajo na ceno in višino življenjskega zavarovanja?

Cene življenjskega zavarovanja so lahko zelo nizke, če se za to odločimo v mladih letih, lahko pa so tudi zelo visoke kadar predolgo odlašamo.

Ključni vplivi na ceno so sledeči:

  • Naša pristopna starost (če sklenemo zavarovanje mlajši, bo naše zavarovanje cenejše za celotno obdobje)
  • Zdravstveno stanje ob podpisu zavarovalne police (zavarujte se dokler ste zdravi, saj se vam v prihodnosti lahko zgodi kaj nepredvidljivega, zaradi česa boste plačevali bistveno več ali pa vam bo zavarovalnica znižala zavarovalno vsoto, v najhujšem primeru se vam lahko tudi zgodi, da vam zavarovanje preprosto zavrnejo, saj za zavarovalnico predstavljate previsoko tveganje)
  • Ste kadilec ali nekadilec (cena za nekadilce je običajno bistveno nižja kot cena za kadilce, saj kadilci splošno za zavarovalnico predstavljajo povečano tveganje)

 

Kako določim ustrezno zavarovalno vsoto?

V Sloveniji ima večina prenizko zavarovalno vsoto. Zanjo so se posamezniki odločili zaradi slabega nasveta, pogosto tudi niso upoštevali vseh razlogov za višino kritja ali pa se jim je življenjska situacija po sklenitvi spremenila, na spremembe na zavarovalni polici pa so preprosto pozabili.

Nujno je potrebno upoštevati sledeče:

  • Višino vašega in partnerjevega letnega osebnega dohodka
  • Celotne letne stroške gospodinjstva
  • Neodplačanane kreditne obveznosti (vsota vseh kreditov skupaj)
  • Število otrok in povprečni letni strošek na otroka
  • Število let, preden bodo otroci dokončali študij in se predvidoma osamosvojoli
  • Trenutna privarčevana sredstva (likvidna in vezana)

Za določanje ustrezne zavarovalne vsote, se obvezno naročite na posvet z našim strokovnjakom in skupaj bomo ugotovili katera je prava glede na vaše finančno in socialno stanje. Vzemite si dovolj časa, da sklenete zares kvalitetno zavarovanje v svojo korist.

 

Akcije in letaki

pha_logo

Vse do konca poletja 2014 vam Premoženjska hiša d.o.o. ponuja 15% popust na zavarovanje vozil sklenjena preko našega podjetja, pri eni izmed naših partnerskih zavarovalnic!

Obveščamo vas, da smo izdali promocijsko zloženko s splošnimi informacijami o zavarovanjih. Zloženko si boste lahko kmalu ogledali tudi na naši spletni strani.

Zloženko lahko naročite tudi po elektronski pošti v JPG, PNG ali PDF obliki.

Prenos dokumentacije

V kratkem bomo pripravili prenos nekaterih najbolj pomembnih obrazcev za zavarovanja, direktno iz naše spletne strani.

Pogodbe in dokumentacija

Za vas si vzamemo čas, pripravimo vso potrebno dokumentacijo in uredimo vse kar potrebujete na različnih zavarovalnicah. Nobenih dodatnih poti, v veliki večini primerov, vam uspemo dostaviti polico kar na vaš dom in to takrat, ko vam ustreza.

Varčevanje

Naj bo za nepredvidene stroške, štipendijo za otroke, dodatek k lastni pokojnini ali za uživanje in potovanja v prihodnosti - varčevanje je temelj dolgoročne osebne svobode. Poskrbite zase danes, da bo jutri vaše življenje lepše.

Zavarovanje vozil

Ste kdaj odhiteli na bencinsko črpalko, ker se bo gorivo jutri podražilo? Koliko pa ste do sedaj preplačali za različna zavarovanje, ker jih niste optimizirali? Pokličite nas in napravili vam bomo za vas najprimernejše ponudbe.

Joomla templates by Joomlashine