HomeOsebnaNezgodna smrt in invalidnost

Nezgodna smrt in invalidnost

Kaj je nezgodno zavarovanje in zakaj ga potrebujemo?

Nezgodno zavarovanje je eno od pomembnejših zavarovanj za ohranjanje socialne in finančne stabilnosti nas samih. Za nezgodo velja vsak nenaden, nepredviden, od volje neodvisen dogodek, ki deluje od zunaj na telo zavarovane osebe, ter ima za posledico popolno ali delno nesposobnost za delo ali okvaro zdravja, lahko pa tudi smrt zavarovane osebe. Vsak od nas lahko izbira med različnimi dodatki pri nezgodnih zavarovanjih.

Kaj lahko izberemo in značilnosti?

Vsak od nas se lahko odloči za različne kombinacije nezgodnega zavarovanja, glede na njegove potrebe in življenski slog.

Nezgodna smrt

Zavarovalna vsota se izplača upravičencem v primeru smrti zavarovanca takrat, ko je bila smrt posledica nezgode.

Nezgodna invalidnost

To je najpomembnejša oblika nezgodnega zavarovanja za vsakega posameznika. Invalidnost namreč pomeni dolgoročno delna ali popolna  omejenost gibanja ali opravilne sposobnosti.

Posledica je tudi delni ali v najslabšem primeru cello popolni izpad dohodka, to pa pripelje do socialne stiske. Zato je najbolj pomembno pravilno določanje in izbira zavarovalne vsote, ki nam zagotovi nemoteno eksistenco tudi v prihodnje.

Ali ste vedeli, da je največja evropska skupina ljudi postala skupina  invalidov? Kar 16% Evropejcev ima priznano delno ali 100% invalidnost, ki je lahko posledica bolezni ali nezgode. Čeprav gre za neprijetno temo, o kateri se marsikdo nerad pogovarja ali o njej sploh razmišlja, pa statistika kaže, da se lahko vsakemu življenje postavi na glavo že v naslednjem trenutku, neodvisno od našega dela, volje ali načina življenja. 

Poznamo dva načina zavarovanja nezgodne invalidnosti

  • Z enkratnim izplačilom celotne vsote
  • Z izplačilom v obliki rente

Pri tem so zelo pomembna visoka enkratna izplačila hkrati pa tudi kombinacija enkratnega izplačila z mesečno rento. Pokličite nas, da vam pripravimo natančne izračune. Presenečeni boste, za kako nizko mesečno doplačilo, si lahko stanje dolgoročno uredite.

Po raziskavah, ki so bile opravljene za področje Republike Slovenije, je bilo ugotovljeno, da ima kar 90% oseb, ki imajo sklenjene police za nezgodno zavarovanje, bistveno prenizke zavarovalne vsote, ki jim nikakor ne pokrijejo delnega ali celotnega izpada dohodkov. Z nami se lahko posvetujete o pravilnem določanju zavarovalnih vsot, lahko pa vam tudi pregledamo obstoječe police ter vam svetujemo kako napraviti potrebne spremembe.

Zakaj je pomembno, da imam kombinacijo enkratnega plačila in rente?

Nastali težavi sta dve. Na začetku vas bodo zadeli enkratni stroški (dodatno zdravljenje, preureditev stanovanja, avtomobila, itd..), dolgoročno pa predvsem izpad dohodka zaradi vaše delovne nesposobnosti. Zato morate misliti na oba zneska.

Po raziskavi zavoda za invalidnost stane preureditev stanovanja 72.000 EUR ob 100% invalidnosti. Pri tem so upoštevani vsi stroški preureditve bivališča, prevoznega sredstva in osnovne rehabilitacije. Večina oseb nima dovolj visokega kritja, da bi pokrili zgolj te osnovne stroške. Kaj šele izpad dohodka v naslednjih letih.

 

Akcije in letaki

pha_logo

Vse do konca poletja 2014 vam Premoženjska hiša d.o.o. ponuja 15% popust na zavarovanje vozil sklenjena preko našega podjetja, pri eni izmed naših partnerskih zavarovalnic!

Obveščamo vas, da smo izdali promocijsko zloženko s splošnimi informacijami o zavarovanjih. Zloženko si boste lahko kmalu ogledali tudi na naši spletni strani.

Zloženko lahko naročite tudi po elektronski pošti v JPG, PNG ali PDF obliki.

Prenos dokumentacije

V kratkem bomo pripravili prenos nekaterih najbolj pomembnih obrazcev za zavarovanja, direktno iz naše spletne strani.

Pogodbe in dokumentacija

Za vas si vzamemo čas, pripravimo vso potrebno dokumentacijo in uredimo vse kar potrebujete na različnih zavarovalnicah. Nobenih dodatnih poti, v veliki večini primerov, vam uspemo dostaviti polico kar na vaš dom in to takrat, ko vam ustreza.

Varčevanje

Naj bo za nepredvidene stroške, štipendijo za otroke, dodatek k lastni pokojnini ali za uživanje in potovanja v prihodnosti - varčevanje je temelj dolgoročne osebne svobode. Poskrbite zase danes, da bo jutri vaše življenje lepše.

Zavarovanje vozil

Ste kdaj odhiteli na bencinsko črpalko, ker se bo gorivo jutri podražilo? Koliko pa ste do sedaj preplačali za različna zavarovanje, ker jih niste optimizirali? Pokličite nas in napravili vam bomo za vas najprimernejše ponudbe.

Joomla templates by Joomlashine