HomeDomZavarovanje etažne lastnine

Zavarovanje etažne lastnine

Kdaj govorimo o zavarovanju etažne lastnine?

Predmet zavarovanja so le večstanovanjski objekti, v njih pa njihov solastniški delež, ki izhaja iz posameznega stanovanja na skupne dele in se meri v odstotkih.

Ali lahko etažno lastnino zavarujem sam?

Seveda, to je tudi priporočljivo saj iz nje izhaja tudi zavarovanje odgovornosti, to pa je lahko celo bistveno za vas. Pri tem se zavaruje vse dele etažne lastnine, od stropov, sten, tal, stekel, napeljave znotraj stanovanja in tudi skupni deli objekta, ki v odstotku pripadajo vaši nepremičnini, to pa so lahko temelji objekta, fasada, kolesarnice, stopnišče, dvigalo in drugo.

Ali imam etažno lastnino že zavarovano preko upravnika?

V praksi naj bi bilo tako, vendar običajno v resnici ni. Običajno upravniki zavarujejo samo skupne prostore ter instalacije in sam objekt v osnovi (temelji, hodniki, stopnišča,…). Poleg tega smo skoraj v vseh večstanovanjskih objektih opazili, da so izjemno podzavarovani, tako da bodo v primeru težje nesreče (npr. požar, potres,..) težko dobili izplačano ustrezno zavarovalno vsoto, ki bi stanovalcem krila nastalo škodo.

Nekaj imamo zavarovano, a ne vem natančno kaj

Stranke vedno pozovemo, da naj si pridobijo fotokopijo (do nje ste upravičeni!) zavarovalne police za večstanovanjski objekt. Pokličite nas in skupaj jo bomo pregledali ter ugotovili ali ste podzavarovani ali pa je vaš objekt primerno zavarovan. Na podlagi obstoječega zavarovanja vam bomo lahko ustrezno svetovali kaj je za vas najbolje.

Akcije in letaki

pha_logo

Vse do konca poletja 2014 vam Premoženjska hiša d.o.o. ponuja 15% popust na zavarovanje vozil sklenjena preko našega podjetja, pri eni izmed naših partnerskih zavarovalnic!

Obveščamo vas, da smo izdali promocijsko zloženko s splošnimi informacijami o zavarovanjih. Zloženko si boste lahko kmalu ogledali tudi na naši spletni strani.

Zloženko lahko naročite tudi po elektronski pošti v JPG, PNG ali PDF obliki.

Prenos dokumentacije

V kratkem bomo pripravili prenos nekaterih najbolj pomembnih obrazcev za zavarovanja, direktno iz naše spletne strani.

Pogodbe in dokumentacija

Za vas si vzamemo čas, pripravimo vso potrebno dokumentacijo in uredimo vse kar potrebujete na različnih zavarovalnicah. Nobenih dodatnih poti, v veliki večini primerov, vam uspemo dostaviti polico kar na vaš dom in to takrat, ko vam ustreza.

Varčevanje

Naj bo za nepredvidene stroške, štipendijo za otroke, dodatek k lastni pokojnini ali za uživanje in potovanja v prihodnosti - varčevanje je temelj dolgoročne osebne svobode. Poskrbite zase danes, da bo jutri vaše življenje lepše.

Zavarovanje vozil

Ste kdaj odhiteli na bencinsko črpalko, ker se bo gorivo jutri podražilo? Koliko pa ste do sedaj preplačali za različna zavarovanje, ker jih niste optimizirali? Pokličite nas in napravili vam bomo za vas najprimernejše ponudbe.

Joomla templates by Joomlashine