HomeVozilaAvtomobilska odgovornost in AO+

Avtomobilska odgovornost in AO

Kaj je AO in kaj krije zavarovanje iz avtomobilske odgovornosti?

AO je osnovno zavarovanje za vaše vozilo, ki je zakonsko določeno in ga mora imeti vsako vozilo, ki je udeleženo v prometu. AO je kratica za Avtomobilsko odgovornost. V tem zavarovanju so krite vse škode, ki jih povzroči zavarovanec s svojim nenamernim dejanjem, kot udeleženec v prometu tretjim osebam ter na tujih stvareh. Krita je materialna škoda (npr: druga vozila, objekti…) ter nematerialna škoda (telesne poškodbe, vpliv na zdravje, smrt drugih oseb,...). Kritja veljajo tudi v tujini.

Ali potrebujem zeleno karto?

Čeprav kritja iz vaše avtomobilske odgovornosti veljajo tudi v tujini, pa je pametno pridobiti zeleno karto, ki velja kot mednarodno veljavno potrdilo o zavarovanju. Načeloma v naši bližnji okolici trenutno potrebujete zeleno karto le v Bosni, vseeno pa jo je priporočljivo vzeti s seboj na pot praktično v katerokoli državo. Ker stane le nekaj evrov in jo lahko pridobite kadarkoli tekom leta, si jo je pred potjo pametno priskrbeti. To je enostavno mednarodno potrdilo, ki vas lahko razbremeni mnogih skrbi, saj ga znajo brati v vseh državah.

Kaj ni krito?

Telesne poškodbe povzročene vam kot povzročitelju/zavarovancu v tem zavarovanju niso krite. Zato je naš nasvet, da se na polico doda še dodatno kritje za vas, ki se imenuje AO+.

Kaj je AO+ in zakaj se zavarujem?

S tem zavarovanje pridobite pravico do odškodnine za telesne poškodbe, ki ste jih utrpeli v prometni nesreči, katere povzročitelj ste bili sami. Na voljo so tri različna kritja med katerimi lahko izbirate, ko sklepate zavarovanje za svoje vozilo. AO+ velja samo za voznika vozila in samo kadar je sam povzročitelj prometne nesreče.

Akcije in letaki

pha_logo

Vse do konca poletja 2014 vam Premoženjska hiša d.o.o. ponuja 15% popust na zavarovanje vozil sklenjena preko našega podjetja, pri eni izmed naših partnerskih zavarovalnic!

Obveščamo vas, da smo izdali promocijsko zloženko s splošnimi informacijami o zavarovanjih. Zloženko si boste lahko kmalu ogledali tudi na naši spletni strani.

Zloženko lahko naročite tudi po elektronski pošti v JPG, PNG ali PDF obliki.

Prenos dokumentacije

V kratkem bomo pripravili prenos nekaterih najbolj pomembnih obrazcev za zavarovanja, direktno iz naše spletne strani.

Pogodbe in dokumentacija

Za vas si vzamemo čas, pripravimo vso potrebno dokumentacijo in uredimo vse kar potrebujete na različnih zavarovalnicah. Nobenih dodatnih poti, v veliki večini primerov, vam uspemo dostaviti polico kar na vaš dom in to takrat, ko vam ustreza.

Varčevanje

Naj bo za nepredvidene stroške, štipendijo za otroke, dodatek k lastni pokojnini ali za uživanje in potovanja v prihodnosti - varčevanje je temelj dolgoročne osebne svobode. Poskrbite zase danes, da bo jutri vaše življenje lepše.

Zavarovanje vozil

Ste kdaj odhiteli na bencinsko črpalko, ker se bo gorivo jutri podražilo? Koliko pa ste do sedaj preplačali za različna zavarovanje, ker jih niste optimizirali? Pokličite nas in napravili vam bomo za vas najprimernejše ponudbe.

Joomla templates by Joomlashine